| Riscia | |
|
+3Jennifer Rachel Wood Jake Shepard Nadia Shepard 7 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Nadia Shepard Profesor
Liczba postów : 272 Join date : 21/07/2012
| Temat: Riscia Pon Lip 23, 2012 1:31 pm | |
| Stara, bardzo stara sowa, pamiętająca jeszcze czasy młodości Kruczkowej. | |
|
| |
Jake Shepard Opiekun Domu
Liczba postów : 174 Join date : 22/07/2012
| Temat: Re: Riscia Pon Lip 23, 2012 5:07 pm | |
| Hogsemade, 20 sierpnia 1995 Moja kochana żono! Piszę do Ciebie, bo właśnie wreszcie udało wepchnąć się mi naszą małą córeczkę do łóżeczka i zasnęła. Jako, że pojechałaś z Tonym (Rozrabia? Zapewne tak, jak zwykle. On przeżywa swój okres dojrzewania jeszcze gorzej niż ja! To SKANDAL! Czuję się niczym wyrodny rodzic, kiedy muszę przyznać, że jest moim synem) na zakupy, muszę Ci przypomnieć o kilku rzeczach, których nie mamy w domu. Po pierwsze – zabrakło chleba. Po drugie – jeśli będą ładne leśne grzyby, kup. Zrobię jutro sos, a pojutrze zrobimy z tego zupę jeśli coś zostanie. Po trzecie – kup nowe fiolki do eliksirów, bo mój zapas się już skończył. To chyba wszystko. | |
|
| |
Jennifer Rachel Wood
Liczba postów : 151 Join date : 24/07/2012
| Temat: Re: Riscia Pią Sie 03, 2012 3:12 pm | |
| Hey!
Pamiętasz naszą małą rozmowę na rozpoczęciu? Weź Mohra pod pachę i przyjdźcie. Posadziłam tentakule. Ale jazda! Mówię Ci. Ponad to... pamiętasz co mówiłam Ci o zeszłym Bożym Narodzeniu i Wrońskim. It happened. Again.
Jenna | |
|
| |
Tony Shepard
Liczba postów : 254 Join date : 21/07/2012
| Temat: Re: Riscia Pon Sie 06, 2012 7:45 pm | |
| Kohana jeszcze madko!
Czy wyrarzasz zgodę, aby oddać mnie w adopcyjne rence? Jeśli tak podpisz ten oto formólaż.
Toni Schepart | |
|
| |
Tony Shepard
| Temat: Re: Riscia Pon Sie 06, 2012 8:09 pm | |
| Szanowna pani Shhepart!
W związku z Pani odmowom, jestem zobowiązany poinformować, rze mósi Panii sprawić się na sprawę do Ministerstwa Magi o odebranie Pani rodzicielstwa nad Antchony'm Schepartem. Dodatkowo informuję, że dyrektor Szkoły Magi i Czarodziejstwa w Hogwartcie został zawiadomiony o nadórzywaniu władzy naóczycielskiej nad pierworodnym synem. Syn Antchony napewno niezjawi się w piątek w Pani gabinecie. Co najwyrzej morze pani liczyć na wyuzdany sex z menrzem.
Z powarzaniem, Antchony Schepart Członek Nastoletniej Ławy Pżysięgłych Visengżmotu | |
|
| |
Tony Shepard
| Temat: Re: Riscia Pon Sie 06, 2012 8:31 pm | |
| Ania mówi, że nawet groźby śmiercią są karalne. Tak więc uważaj - bo mam je na piśmie. I tak, umiem pisać normalnie. Po prostu uwielbiam Ciebie irytować. A na szlabanie i tak się nie pojawię. Jeszcze mnie tak nie pokopało, aby przychodzić do Was. Miłego zboczonego weekendu.
T. | |
|
| |
Tony Shepard
| Temat: Re: Riscia Pon Sie 06, 2012 8:43 pm | |
| Ok! Powiedz mi tylko - znasz Avadę? To bardzo ważne. T. | |
|
| |
| Temat: Re: Riscia Pon Sie 06, 2012 8:44 pm | |
| Kochanie, do czego mam przemawiać, skoro on nie ma rozumu? Już dawno wymienił go na żelki owocowe! | |
|
| |
Tony Shepard
| Temat: Re: Riscia Pon Sie 06, 2012 9:11 pm | |
| Czyli nie znasz. Szukam dalej. T.
p.s. czas się zbliża, za cztery lata będę mieć dwadzieścia lat. | |
|
| |
Tony Shepard
| Temat: Re: Riscia Pon Sie 06, 2012 9:47 pm | |
| To proste, bardzo proste. T. | |
|
| |
| Temat: Re: Riscia Nie Sie 19, 2012 10:15 pm | |
| Hogwart, 15 października 1995 Kochana Nadio! Własnie siedzę sobie przed swoim biurkiem i rozmyślam o życiu. Stwierdzam, że właściwie jedyne co w życiu mi się udało - to jesteś Ty. Nasz syn to kompletny debil. Może i nieco się wyciszył po sprawie z panienką Hall (nie pytaj mnie o szczegóły, nie skomentuję plotek dotyczących przeznaczenia). O córce się nie wypowiem, bo jak na razie jest stanowczo za mała. Zastanawiam się tylko jednego - kto właściwie w tej klasie zaczął? Bo ja po prostu już nie wiem, a niestety moje wizje nie działają wstecz... Oczywiście oprócz tego małego incydentu dwa lata temu. W sumie też zastanawiam się czy nie masz mi za złe z tym eliksirem. Może jakoś pokrzyżowałem Ci te kilkadziesiąt lat plany? Sam nie wiem. Może chciałaś grasować po zamku, aby straszyć innych? Dunno... A tak właściwie to mogę na obiad jutro zrobić krwiste befsztyki, bo widziałem, że się pełnia zbliża. Co Ty na to? | |
|
| |
| Temat: Re: Riscia Pon Sie 20, 2012 8:26 am | |
| Moja kochana! Mam wrażenie, że powoli zaczynam popadać w jakiś dołek emocjonalny, ponieważ nie mogę trzeźwo myśleć. W dodatku co raz częściej łapię się na tym jak bardzo zazdroszczę moim młodszym kolegom, do których wzdycha pół Hogwartu (myślę, że wiesz o kim hozmawiam). Moje czasy panowania już dawno się skończyły, a mi jest trudno się z tym pogodzić. W dodatku zauważyłem na swojej głowie drugiego siwego włosa, dlatego zaraz udałem się po farbę do Hogsmeade całkowicie zapominając, że przecież mam Coloris Mutatio... Trudno, kupiłem farbę, zafarbowałem te dwa niesforne włosy, ale i tak nic nie zmieni to mojej duszy, która jest naznaczona tymi dwoma siwymi włosami! Właśnie... Clary! Przecież ona się przerazi! Kiedy będzie iść do Hogwartu, ja będę miał na karku pięćdziesiąt siedem lat! Już niedługo będę musiał kupić sobie laskę, przebrać się w białe szaty i zapuścić długą brodę, aby być niczym Gandalf... Chyba będę musiał na tegorocznym balu z okazji Nocy Duchów zobaczyć jak w takim stroju bym wyglądał. Przerażające jest to, że i tak za te kilka lub kilkadziesiąt lat tylko taki „outfit” będzie do mnie pasował. Tak! Dobrze myślisz! Cierpię na depresję spowodowaną moim wiekiem! Już nie jestem tym fantastycznym Jakiem Shepardem, któremu wystarczył tylko jeden uśmiech, aby tłum nastolatek zaczęło chichotać, a na ich policzkach pojawiałyby się rumieńce. Jedyną osobą, która nadal tak reaguje jesteś Ty, bo dla Ciebie ja zatrzymałem się w czasie. I w sumie to chwała temu, bo gdyby nie to, to mój dołek byłby bardziej głęboki. Swoją drogą... Wiem, że to nie jest najlepszy sposób na zakomunikowanie Ci tego, ale... miałem ostatnio wizję. Tak, tą czerwoną. Nie wiedziałbym o tym zupełnie nic, gdyby nie nasz códowny syn. Lazłem właśnie do naszego gabinetu z kuchni z wielkim kubkiem kakao. Nie wiem dlaczego, ale akurat napatoczył się Tony. Następne co pamiętam to to, że byłem całkowicie oblany gorącą czekoladą. To dlatego nie wróciłem za szybko do nas, ponieważ polazłem się od razu przebrać do pralni. Niestety, nasz wyrodny Krukon nie chciał powiedzieć mi czego dotyczyła moja przepowiednia. Jak zwykle stwierdził, że jestem skończonym idiotą i sam szuka sposobu, aby to zatrzymać. Zaczynam się obawiać, że jemu głupie rzeczy chodzą po głowie... Może Tony nie wygląda na typ samobójcy, ale to co gada, wypytuje innych nauczycieli - jest dziwnie podejrzane. Mam nadzieję, że Dorian i Marcin mają na tyle oleju w głowie, aby nie podsunąć mu żadnego zabójczego pomysłu. Jeszcze mi brakowało samobójcy w szlachetnym domu Shepardów. Skoro już jestem przy Shepardach - wiesz, że Bayonetta jednak się rozwodzi? Ostatnio spotkałem ją w Hogsmade, kiedy sprawdzałem co tam u małej i czy babcia Shepardowa nie zamęcza Clary. Cholera, chciałbym być metamorfomagiem. Po niej wcale nie widać, że minęło już tyle lat... W ogóle okazało się, że po tylu latach (w końcu nie pracuje w Hogwarcie już od ładnych dziesięciu lat, prawda? Czy dziewięć, bo już nie pamiętam? To chyba był rocznik, kiedy oddawaliśmy w świat Franka Dorcasa) zmieniła się charakterem? Uśmiechnęła się do mnie prawdziwie (!), pogawędziła jakbym był jej starym przyjacielem ze szkolnych lat (no powiedzmy, że byłem, hła hła!). Naprawdę, byłem w szoku. Czyżby związek z Aistonem sprawił, że Bay stała się bardziej pokorna i otwarta na świat? Dziwne dziwy! Tak więc pamiętaj: na obiad będą krwiste befsztyki. I nie zapomnij, aby udać się do naszego domku w Hogsmade, a nie iść ma ucztę do Wielkiej Sali! Owszem, może moje zdolności w kucharzeniu nie dorównują skrzatom, ale obrażę się niesamowicie, jeśli wybierzesz ich, a nie mnie, o! | |
|
| |
Tony Shepard
| Temat: Re: Riscia Pon Sie 20, 2012 5:55 pm | |
| Mamo, uwarzysz mi antykoncepcyjny? Widziałem w gazecie przepis!
Tonyś | |
|
| |
Tony Shepard
| Temat: Re: Riscia Pon Sie 20, 2012 6:08 pm | |
| O wiele lepszy niż ojciec, jeśli wiesz co mam na myśli.
Tonyś | |
|
| |
Tony Shepard
| Temat: Re: Riscia Pon Sie 20, 2012 6:41 pm | |
| Nie ukrywajmy - ojciec ma za sobą ostatnie lata świetności. Sam widziałem, że w domowej apteczce trzyma mugolskie tabletki, aby mu stanął. Mnie nie oszukacie...
Tonyś | |
|
| |
Tony Shepard
| Temat: Re: Riscia Pon Sie 20, 2012 6:49 pm | |
| Mamo, ale o czym my rozmawiamy, skoro Ty i ojciec testowaliście kamasutrę tylko na sobie i nawet nie bawiliście się w żaden trójkąt? Ale skoro ojciec potrzebuje tabletek - to nie pomyślałaś, że z Tobą jest coś nie tak? Na przykład: nie podniecasz go tak jak powinnaś? Może ojca podniecał fakt, że seks z Tobą jest zakazany, jeśli wiesz co mam na myśli? Na Twoim miejscu pomyślałbym o jakiejś ładniejszej bieliźnie oraz powiększeniu piersi - ale nie mlekiem... Bo to co zrobiły z Tobą dwie ciąże... Bleh. Nie myślałaś o tym, aby zawsze pod piersiami rozwijać sobie trochę Mgiełki Antygrawitacyjnej? Myślę, że może to by pomogło.
Tonyś
P.S. Rozmawiamy o tym, ponieważ muszę edukować swoich rodziców. | |
|
| |
Tony Shepard
| Temat: Re: Riscia Pon Sie 20, 2012 6:55 pm | |
| Podobno większość przypadków pochodzi właśnie od partnerki. Może naprawdę czas zainwestować w gorset albo kostiumik ala Bayonetta? Wiesz, żeby podkreślić Twoje krągłości z tyłu.
Tonyś | |
|
| |
Tony Shepard
| Temat: Re: Riscia Pon Sie 20, 2012 7:02 pm | |
| I tak właśnie się z Tobą rozmawia, mamo. Ja Ci radzę, a Ty... ehhh... Chociaż i tak jestem pewien, że moje słowa jakoś do Ciebie dotarły.
Synuś | |
|
| |
Marcin Wroński Wicedyrektor
Liczba postów : 769 Join date : 20/07/2012
| Temat: Re: Riscia Czw Sie 30, 2012 2:51 pm | |
| Ciotkaaaaa! Mam tylko jedno pytanie – czy wuj będzie tak miły i coś dla mnie uwarzy? Niestety, mam pełne ręce roboty i za bardzo nie mogę się nad niczym skupić, więc potrzebuję pomocy. Swoją drogą Jake będzie mógł też z tego skorzystać. Oczywiście nic tutaj nie sugeruję, ale chodzi mi o eliksir antykoncepcyjny. Czy będziesz w stanie coś dla mnie w tym kierunku zrobić czy jednak nie bardzo? | |
|
| |
| Temat: Re: Riscia Czw Sie 30, 2012 5:06 pm | |
| Nawet nie wiesz jak bardzo przyczyniasz się do zmniejszenia (lub nawet do wyeliminowania) populacji małych Marcinów! Dzięki! Raz jeszcze! | |
|
| |
| Temat: Re: Riscia Czw Wrz 06, 2012 11:18 am | |
| Wiem, że zaczynam być namolny, ale naprawdę bardzo potrzebuję tego eliksiru. Nie da tego się jakoś przyśpieszyć, jakoś Jake'a ruszyć, aby go przygotował dla mnie w całkowitej dyskrecji? Proszę, proszę! Zaczyna gonić mnie czas, co mnie za bardzo nie zadowala! | |
|
| |
Tony Shepard
| Temat: Re: Riscia Sob Wrz 08, 2012 11:32 pm | |
| | |
|
| |
| Temat: Re: Riscia Sob Wrz 08, 2012 11:35 pm | |
| Hej Kruczkowa! Twój list bardzo mnie zdziwił. Jest mocno tajemniczy. Czy chodzi Ci o siebie samą czy może osobę, która się do Ciebie dobiera? A może to jest ktoś z rodziny albo Twoich znajomych? Czy to Tony? Wiem, że zaczynam zachowywać się jakoś dziwnie tak wypytując, kiedyś zaraz odpaliłbym kociołek bez pytań, ale zwyczajnie jestem ciekawy po co komu antykoncepcyjny i to prawie, że na gwałt. A może tutaj o gwałt się rozchodzi, co? | |
|
| |
| Temat: Re: Riscia Nie Wrz 09, 2012 12:06 am | |
| Oryginalny, rozpoznawalny? Mów! Chcę się pośmiać kto jest w takiej masakrycznej potrzebie, że bał się mnie o to zapytać, tylko Ciebie! Powiedz, powiedz, powiedz! Bo inaczej będę przez cały wieczór patrzył się na Ciebie smutnymi oczkami psiaka!
Jake | |
|
| |
| Temat: Re: Riscia Nie Wrz 09, 2012 12:19 am | |
| Właśnie biegam po pokoju z Clary w ramionach i nie mogę przestać się śmiać. Jak dobrze, że nasze maleństwo pokochało zasypiać w kompletnym hałasie, bo bym miał "przesrane". A właściwie to biegałem jak dostałem Twój list, teraz na chwilę przestałem biegać... HAHAHA. Po prostu nie mogę! Mahcin! Przecież jemu nawet matka mogłaby zrobić!... Przecież ten eliksir jego matka wymyśliła! Ale jaja! Ale jaja! Ja nie mogę! HAHAHAH....
Tony poprosił o eliksir...?
Kurde, gdzie popełniłem błąd? Słyszałem nowiny, że już nie jest prawiczkiem, ale jakoś nie chciałem w to wierzyć. A tutaj jednak? Co za dzieciak. Zapewne z Hallową wylądował w łóżku, zapewne.
Jake | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Riscia | |
| |
|
| |
| Riscia | |
|