Riddiculus
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Skrzynka panny Mitchell

Go down 
4 posters
AutorWiadomość
Anastasie Mitchell
Prefekt
Anastasie Mitchell

Liczba postów : 49

Skrzynka panny Mitchell Empty
PisanieTemat: Skrzynka panny Mitchell   Skrzynka panny Mitchell EmptyPią Sie 03, 2012 1:37 pm

Jak w temacie, wszystkie listy i paczuszki lądują tutaj.
Powrót do góry Go down
Jensen Kinghsley
Dyrektor
Jensen Kinghsley

Liczba postów : 270

PisanieTemat: Re: Skrzynka panny Mitchell   Skrzynka panny Mitchell EmptyWto Paź 02, 2012 8:03 pm

Wesołych Świąt, Ano.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Spora paczka zawierała srebrny kociołek rozmiar trzeci, a w nim trzy paczki kociołkowych piegusków [w sumie 24szt].
Powrót do góry Go down
Lindsay Welsh
Klasa V
Lindsay Welsh

Liczba postów : 86

PisanieTemat: Re: Skrzynka panny Mitchell   Skrzynka panny Mitchell EmptyCzw Paź 11, 2012 10:38 pm

Spory puchacz przyniósł pannie Mitchel równie sporą paczkę, owiniętą w biały papier z ręcznie odbitymi choinkami (stempelki z ziemniaków zawsze na czasie), z ogromniastą czerwoną kokardą i dwoma dzwoneczkami. Do paczki dołączono list:

Kochana Nan!

Mam nadzieję że twoje święta są tak urocze, jak powinny być, że gardło boli cię już od wyśpiewywania kolęd a brzuch pęka od przepysznego jedzenia. Jestem pewna, że mikołaj przyniósł ci fantastyczne prezenty, bo grzeczniejszej dziewczyny od Ciebie na pewno nie zna. Ale nie zgadniesz! Jakiś nierozgarnięty elf musiał się pomylić, bo pod moją choinką zostawił prezent dla Ciebie, dlatego odsyłam go tak szybko, jak tylko uda mi się dotrzeć do jakiejś sowy (pani Levery niestety sowy nie ma, szkoda że nie rozumiem co mruczy pod nosem jak tylko o nich wspominam).
Pełne worki całusków!

Zapomniałam! Czy mówiłam Ci, ze jesteś najwspanialsza, najcudowniejszą przyjaciółką na świecie? A mówiłam, ze jesteś aniołem? Jesteś cudowna, cudowna, cudowna, jesteś gwiazdką z nieba! Nie mogę się doczekać, aż wypróbuję eliksir, tylko tu mi nie pozwalają, mówią że mugole nie są przyzwyczajeni do widoku jednorożców. Bzdura, sama widziałam, w telewizji je pokazują!

Lyś

W paczce zaś : świąteczny, granatowy sweter wyszyty w płatki śniegu z krukiem w żółtym szaliczku i mikołajowej czapce, zestaw kryształowych fiolek z eleganckim, granatowym wykończeniem, specjalna bezmleczna czekolada o niezwykle niskiej kaloryczności i bransoletka - maleńkie, srebrne serduszko na cienkiej, słonecznie żółtej lince.
Powrót do góry Go down
Benedict Lamiz
Prefekt
Benedict Lamiz

Liczba postów : 166

PisanieTemat: Re: Skrzynka panny Mitchell   Skrzynka panny Mitchell EmptyNie Gru 09, 2012 3:51 pm

Na twoim ramieniu dumnie wylądował Puszczyk. Niczym szczególnym się nie wyróżniał, Jeśli podczas śniadania często ci się nudziło i zamiast zabierać najlepsze smakołyki ze stołu, lub nie posiadasz własnej sowy, z pewnością w twoim czerepie zabłysła lampka zrozumienia. ów ptak należał do licznej kolekcji sów szkolnych. Sowa wyciągnęła przed siebie nóżkę, chcąc zwrócić Twoją uwagę na kawałek pergaminu przywiązany do jej łapki.

Po minucie od dotknięcia przez Ciebie pergaminu nastąpi samozapłon. Radzę się streszczać, bo za poparzone palce i spalone rzeczy autor wiadomości nie odpowiada.
Jak z pewnością wiesz panna Cristina Ly Reed niedawno przekroczyła magiczną granicę dojrzałego wieku (wiem, brzmi to zabawnie z zestawieniem z Kristiną). Tak więc szykuje się nie byle jaka impreza. Jednak, jeśli chcesz wziąć w niej udział będą Cię obowiązywało parę zasad, których nie da rady złamać (lepiej uwierz na słowo). Musisz zgodzić się dobrowolnie na złożenie przysięgi Wieczystej i prawdopodobne zażycie Veritaserum. Kantowanie i oszustwa będą surowo karalne. Pod żadnym pozorem nie możesz pisnąć nawet słówka jubilatce! Wyślij odpowiedź tą sową.

Pismo było aż tak bardzo bezosobowe, że wywnioskowanie kim był nadawca graniczyło z cudem. Dokładnie po minucie od odczepienia pergaminu od sowy, wiadomość spłonęła.
Powrót do góry Go down
Benedict Lamiz
Prefekt
Benedict Lamiz

Liczba postów : 166

PisanieTemat: Re: Skrzynka panny Mitchell   Skrzynka panny Mitchell EmptyNie Gru 09, 2012 4:36 pm

Ana, czy cokolwiek się przed Tobą ukryje? I chciej tu człowieku zachować anonimowość...
Zaś co do eliksiru to wiesz, że niektóre z mikstur można kupić gdziekolwiek? Rzecz jasna, jeśli masz kontakty. Spokojnie, nie mam zamiaru kupować jakiegoś niedorobionego produktu samozwańczego Mistrza. W gwoli ścisłości będzie to Proverum. Wierzę, że ty byś od razu zauważyła różnice. Niestety większość uczniów jest całkowitymi ignorantami i nie mają zielonego pojęcia, że są różne eliksiry prawdy. A Veritaserum z pewnością skojarzą i (przynajmniej powinni) znać jego działanie.
Zatem rezerwuj czas na ten piątek. Godzina i miejsce spotkania dostaniesz w najbliższym czasie, wraz z próbką eliksiru.
Nieco urażony Lamiz

PS: Nie uważasz, że wywołanie u ciebie widocznej niechęci/zdenerwowania/jakiejkolwiek negatywnej emocji jest warte zachodu i powodem dumy, każdego komu się to uda.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Skrzynka panny Mitchell   Skrzynka panny Mitchell Empty

Powrót do góry Go down

Skrzynka panny Mitchell
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Poczta panny Collinstone
» Skrzynka Baby Jagi
» Skrzynka numer 3010

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Riddiculus :: Departament Międzynarodowej Współpracy Czarodziejów :: Rejestr Postaci :: Sowiarnia-
Skocz do: