| Liściki do Lilci ! | |
|
+4Benjamin Baxter Elizabeth Hall Marcin Wroński Lili Cartemoll 8 posters |
Autor | Wiadomość |
---|
Lili Cartemoll
Liczba postów : 77 Join date : 25/07/2012
| Temat: Liściki do Lilci ! Sro Lip 25, 2012 6:57 pm | |
| | |
|
| |
Marcin Wroński Wicedyrektor
Liczba postów : 769 Join date : 20/07/2012
| Temat: Re: Liściki do Lilci ! Sob Wrz 08, 2012 6:27 pm | |
| Zacna Lili! Piszę do Ciebie z szybkim zapytaniem: czy możesz polecić mi jakieś książki traktujące o transmutacji? Ostatnio stwierdziłem, że czas zacząć się zabrać za tą dziedzinę magii, w końcu nigdy nie byłem aż tak zły w niej. Sam jednak nie wiem co wypożyczyć, bardzo wiele tytułów mnie ciekawi. | |
|
| |
| Temat: Re: Liściki do Lilci ! Nie Wrz 09, 2012 12:41 pm | |
| Nie wiem co powiedzieć! Ta księga, którą mi podesłałaś jest fantastyczna! Gdybym tylko mógł, to bym Cię wyściskał... Zresztą! Mogę! Jak dzisiaj spotkamy się na obiedzie, oficjalnie Cię wyściskam! | |
|
| |
| Temat: Re: Liściki do Lilci ! Nie Wrz 09, 2012 2:04 pm | |
| Jestem dorosły, mam 27 lat, Liliiiiii! Jak cudownie móc wreszcie pozbyć się przedrostka 'per pani'! | |
|
| |
| Temat: Re: Liściki do Lilci ! Nie Wrz 09, 2012 2:22 pm | |
| To tylko 19 lat różnicy! P.S. Patrz na Shepardów! | |
|
| |
| Temat: Re: Liściki do Lilci ! Nie Wrz 09, 2012 2:30 pm | |
| Mua? Ależ skąd! Ale obawiać się "huga" ode mnie nie musisz! Jestem przecież grzeczny! Avadę rzucam tylko na złych ludzi! | |
|
| |
| Temat: Re: Liściki do Lilci ! Nie Wrz 09, 2012 3:33 pm | |
| Wypraszam sobie! Jako uczeń byłem! O ile nie było przy mnie Jensena! | |
|
| |
Elizabeth Hall Klasa VI
Liczba postów : 209 Join date : 19/07/2012
| Temat: Re: Liściki do Lilci ! Pon Wrz 10, 2012 7:08 am | |
| Pani Psor!
U mojej mamuśki wszystko w porządku. Śmiem podejrzewać, że siedzi w swojej prywatnej szklarni, do której "Lizzie-na-litość-Godryka-nie-wchodź-jeżeli-nie-chcesz-zginąć!" i pewnie sprawdza czy tentakula przypadkiem nie lubi zupy pomidorowej. Wie pani psor: jak moja matka na jakiś pomysł wpadnie. Ogólnie kiedyś z jej pracowni dochodziły niewielkie wybuchy i z ojcem śmialiśmy się, że chyba przygotowuje się by wspomagać mugoli w kolejnej wojnie. Ponad to odkryła swoją dusze dekoratora wnętrz, co mnei trochę niepokoi, bo wszędzie wstawiałaby motyw kotków. Za niedługo będziemy miec sedes w małe urocze kotki, jeszcze pewnei je zaczaruje by na ciebie prychały jak chcesz oddać stolca. No nic. Myślę, że powinna pani napisać bezpośrednio do niej. Ach, teraz mi się przypomniało. Matka prosiłą zapytać pani psor czy pani wpadnie na Boże Narodzenie wraz z Hazel. Co roku zbierają się całym Zakonem i ogólnie są przednie... znaczy śmiesznie jest, no. Na transmutacji na pewno się pojawię! | |
|
| |
Benjamin Baxter Klasa V
Liczba postów : 146 Join date : 30/07/2012
| Temat: Re: Liściki do Lilci ! Pon Wrz 10, 2012 6:55 pm | |
| Lil! Słońce moje, jaśniejące, ukochane, najukochańsze! Wybacz mi to! Z każdym dniem mam coraz więcej nauki i zmartwień. Ostatnio prześladuje mnie myśl, że ktoś doda mi do soku eliksiru unicorn! Wyobrażasz sobie? Niedorzeczne. Obiecuje, że w najbliższym czasie urzniemy się jak świnie. Masz moje słowo.
Całuję, Baxter. | |
|
| |
Avérille de La Fontaine Prefekt
Liczba postów : 341 Join date : 19/07/2012
| Temat: Re: Liściki do Lilci ! Pią Wrz 14, 2012 6:07 pm | |
| Wybacz, ma chérie, mój umysł całkowicie zaprzątały inne sprawy. Dlaczegóż to miałabym się obawiać, transmutacja nigdy nie należała do moich zmor, przecież to wiesz. Żałuję, że przez pewne rzeczy nie mogłam się zjawić, ale nie martw się, nadrobię! Och, nie wiedziałam, że nawet droga Hazel nie jest ci bliższa. Chyba zanadto mnie cenisz.//Dopiero teraz zauważyłam, wybacz. | |
|
| |
Louis Evans
Liczba postów : 24 Join date : 07/08/2012
| Temat: Re: Liściki do Lilci ! Wto Wrz 18, 2012 10:41 pm | |
| - Cytat :
- Pani profesor,
wybacz mi, ale jakoś nie potrafię się jeszcze do niczego odnieść. Albo nie tyle, co nie potrafię, jednak byłem zajęty czymś co nazwać można pasją i zarazem marzeniem. Podróże. Nie wiem, czy zrozumiesz. W moim przypadku były bardzo męczące i naprawdę nie pozostawiały czasu na rozmyślanie. Fakt faktem pozostawiłem przeszłość za sobą - nie wracając do niej - i nawet nie wiem, co z moimi rodzicielami. Niebawem wrócę, o ile nie jestem już blisko. I mam nadzieję, że mam do czego powracać. W każdym razie nie jestem pewny czy zasługuje na tak radosną - w moim odczuciu - uwagę i zainteresowanie z Twej strony. Jak uważasz?
Louis. | |
|
| |
Elizabeth Hall Klasa VI
Liczba postów : 209 Join date : 19/07/2012
| Temat: Re: Liściki do Lilci ! Czw Wrz 20, 2012 5:58 pm | |
| | |
|
| |
Louis Evans
Liczba postów : 24 Join date : 07/08/2012
| Temat: Re: Liściki do Lilci ! Czw Wrz 20, 2012 7:52 pm | |
| - Cytat :
- Święta... Niezbyt je pamiętam, poza gwiazdami i mrozem...
Powrót do cywilizacji jest naprawdę ciężki. Najpewniej zawitam do domu, do Doliny Godryka i pokaże się rodzicom. Byłem całkowicie odcięty od społeczności, więc muszę się od nowa przystosować, wszystko odnowić i pozbierać do kupy. Potem niezwłocznie musimy się spotkać. Najlepsza chyba będzie przerwa świąteczna.
Louis. | |
|
| |
| Temat: Re: Liściki do Lilci ! Pon Wrz 24, 2012 11:54 am | |
| Kochana! Co u Ciebie słychać? Czy będziesz obecna na matczynej wigilii (jak zwykle 24 grudnia, wieczorem)? Szykuje naprawdę dużo jedzenia i zaczynam się bać, że zrobi stanowczo za dużo i wcale tyle nie potrzeba. | |
|
| |
| Temat: Re: Liściki do Lilci ! Wto Paź 02, 2012 6:01 pm | |
| Pewna płomykówka przyniosła do Ciebie paczuszkę opatrzną takim bilecikiem: [You must be registered and logged in to see this image.]Zawartość: Parasolka zmieniająca kolory, pudełko Fasolek Wszystkich Smaków, duży kawałek makowca ręcznego upieczonego przez Anię Wrońską. | |
|
| |
Jake Shepard Opiekun Domu
Liczba postów : 174 Join date : 22/07/2012
| Temat: Re: Liściki do Lilci ! Pią Paź 26, 2012 9:51 pm | |
| Nie umiem się po tym wszystkim podnieść. Mam wrażenie, że już nigdy nie będę potrafił się uśmiechać ani śmiać, chyba, że tak fałszywie. Wiem, że powinienem być silny, ale nie potrafię. Czuję jednie pustkę, której nikt nie potrafi wypełnić. Kiedy przechadzam się szkolnymi korytarzami, wypatruję Tony'ego. Zaraz sobie jednak przypominam, że przecież go tutaj nie spotkam.... To okropne. Ja nie wiem jak mam żyć. Pomóż.
Jake | |
|
| |
Dorian Ivanhoe
Liczba postów : 137 Join date : 23/07/2012
| Temat: Re: Liściki do Lilci ! Sro Lut 20, 2013 8:40 am | |
| Droga Lil
Uradowała mnie wiadomość od Ciebie. Możesz zaśmiecać moja skrzynkę ile chcesz. Ostrzegam jednak że w niedługim czasie usłyszysz o mnie nie raz, wtedy przypuszczam że nawet ty zerwiesz kontakt. Zbyt wiele czasu spędziliśmy razem bym potrafił obojętnie przejść obok twojego listu. Wspomnienia z moich czasów nauczycielskich są znów wyraźne. Co powiesz na spotkanie? Pod świńskim łbem lub w dziurawym. Chyba że ten klimat ci nie odpowiada i może chcesz znaleźć więcej pokoju, wtedy zaproponuj, a na pewno się zjawie.
Dorian | |
|
| |
Dorian Ivanhoe
| Temat: Re: Liściki do Lilci ! Sro Lut 20, 2013 10:17 pm | |
| Lil
Niemal zapomniałem że masz córkę. Uczyłem ja przecież i muszę przyznać że urok i wiedzę odziedziczyła po matce. Nigdy jednak nie dane mi było poznać ojca, choć wybacz. To może być nie uprzejmie pytać. Ciekawość i może nauka zazdrości nie dawała mi jednak spokoju (te stare czasy). Zaskoczyłaś mnie jednak że przeniosła się do Francji. Mam tam paru dobrych znajomych i rodzinę. Interesuje mnie też co ty okien dziennikarki uważasz o tym nowym Czarnym Panu i co o nim mówią inni w Proroku. Do mnie co rusz przylatuje sowa od dawnego ucznia z pytaniem co o nim sądzę i jak oceniam jego znajomość Czarnej Magii. Niestety dla wielu, oceniam aż nadto wysoko. Co zaś do spotkania, wyczekuj sowy.
Dorian | |
|
| |
Dorian Ivanhoe
| Temat: Re: Liściki do Lilci ! Czw Lut 21, 2013 9:44 pm | |
| Moja droga
Nie będę więc dociekał, jednak łamiesz mi serce mówiąc że nie byłbym dobrym ojcem. Byłbym najwspanialszycm ojcem pod słońcem, ale co wy kobiety możecie o tym wiedzieć. Co zaś do Saligiusa to jako powiedzmy spec od zaklęć i nie zmniejszając swojej wiedzy i osiągnięć także spec od magii, mógłbym udzielić ci krótkiego wywiadu. Zapomniałem też chyba dodać że obracam się w towarzystwie uchodzącym za bardziej niż podejrzane i mam informacje z pierwszej ręki.
Twój kochany Dorian | |
|
| |
Dorian Ivanhoe
| Temat: Re: Liściki do Lilci ! Pią Lut 22, 2013 5:41 pm | |
| Dziurawy Kocioł. Dziś. Teraz. Natychmiast.
Twój Dorian
| |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Liściki do Lilci ! | |
| |
|
| |
| Liściki do Lilci ! | |
|