Riddiculus
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Avérille de La Fontaine

Go down 
+6
Lili Cartemoll
Benjamin Baxter
Valentine Kenvetch
Cristina Reed
Dorian Ivanhoe
Avérille de La Fontaine
10 posters
Idź do strony : Previous  1, 2
AutorWiadomość
Avérille de La Fontaine
Prefekt

Liczba postów : 341

Avérille de La Fontaine - Page 2 Empty
PisanieTemat: Avérille de La Fontaine   Avérille de La Fontaine - Page 2 EmptyPon Lip 23, 2012 12:08 pm

First topic message reminder :

Listy, listy, listy!
Powrót do góry Go down

AutorWiadomość
Benedict Lamiz
Prefekt
Benedict Lamiz

Liczba postów : 166

PisanieTemat: Re: Avérille de La Fontaine   Avérille de La Fontaine - Page 2 EmptyNie Gru 09, 2012 3:48 pm

Przed tobą wylądował dość rosły puchacz. Niczym szczególnym się nie wyróżniał, Jeśli podczas śniadania często ci się nudziło i zamiast zabierać najlepsze smakołyki ze stołu, lub nie posiadasz własnej sowy, z pewnością w twoim czerepie zabłysła lampka zrozumienia. Ów ptak należał do licznej kolekcji sów szkolnych. Sowa ze zniecierpliwieniem podrapała cię pazurem, chcąc zwrócić Twoją uwagę na kawałek pergaminu przywiązany do jej łapki.

Po minucie od dotknięcia przez Ciebie pergaminu nastąpi samozapłon. Radzę się streszczać, bo za poparzone palce i spalone rzeczy autor wiadomości nie odpowiada.
Jak z pewnością wiesz panna Cristina Ly Reed niedawno przekroczyła magiczną granicę dojrzałego wieku (wiem, brzmi to zabawnie z zestawieniem z Kristiną). Tak więc szykuje się nie byle jaka impreza. Jednak, jeśli chcesz wziąć w niej udział będą Cię obowiązywało parę zasad, których nie da rady złamać (lepiej uwierz na słowo). Musisz zgodzić się dobrowolnie na złożenie przysięgi Wieczystej i prawdopodobne zażycie Veritaserum. Kantowanie i oszustwa będą surowo karalne. Pod żadnym pozorem nie możesz pisnąć nawet słówka jubilatce! Wyślij odpowiedź tą sową.

Pismo było aż tak bardzo bezosobowe, że wywnioskowanie kim był nadawca graniczyło z cudem. Dokładnie po minucie od odczepienia pergaminu od sowy, wiadomość spłonęła.
Powrót do góry Go down
Valentine Kenvetch
Klasa VI
Valentine Kenvetch

Liczba postów : 125

PisanieTemat: Re: Avérille de La Fontaine   Avérille de La Fontaine - Page 2 EmptyCzw Gru 13, 2012 6:28 pm

Kochana Ślizgonko z Krwi i Kości, której lepiej ode mnie idzie chodzenie w szpilkach,
od Walentynek nie miałyśmy okazji wspólnie niszczyć, gnębić, torturować, ani nawet ewentualnie rozmawiać! Ciekawa jestem czy miałaś już okazję wypróbować niewidkę. Jeśli tak, liczę na sprawozdanie i krew ofiar w kryształowych fiolkach, o! (żartuję, mogą być szklane)
A jeśli nie, to czuję się w obowiązku ci przypomnieć, że wyżej wspomniana pelerynka nie zalicza się do kategorii tych niezawodnych, więc ostrożnie. Chociaż, komu ja to mówię!

Buziaki!
Twoja ruda i irytująca
[You must be registered and logged in to see this image.]
Powrót do góry Go down
Dorian Ivanhoe

Dorian Ivanhoe

Liczba postów : 137

PisanieTemat: Re: Avérille de La Fontaine   Avérille de La Fontaine - Page 2 EmptyPią Gru 28, 2012 8:52 am

Czarna sowa... Pewnie wypożyczona, przyniosła list którego autor zdawał się być już znany.

Droga Averille

Pewnie nikt Cię nie poinformował że wróciłem... Kto zresztą miałby to robić. Przypuszczam że Prorok nie podawał informacji o zaginięciach kilku mugoli (muszę przyznać że wyjątkowo "żywo" wyglądali jako Inferiusy). Swoją drogą, słyszałem że Lili Cartemoll przejęła posadę redaktora naczelnego w naszym kochanym Proroku... Będę musiał kupić kwiaty i iść z wizytą.
Piszę jednak do Ciebie bo chcę się spotkać. Wiem że rok szkolny uniemożliwia ci opuszczenie murów szkoły... Jednak wiem też o istnieniu tajnych przejść... O Pelerynkach? Jeśli kiedyś jakaś wpadnie ci w ręce to nie wahaj się odpisać biednemu Lordzinie. Zawsze też pozostaje eliksir wielosokowy... Ojej al on jest przecież zabroniony w Hogwarcie... Wybacz nutkę sarkazmu.
Oczekuję na sowę.

Z wyrazami uszanowania
Tonton D.
Powrót do góry Go down
Dorian Ivanhoe

Dorian Ivanhoe

Liczba postów : 137

PisanieTemat: Re: Avérille de La Fontaine   Avérille de La Fontaine - Page 2 EmptyPią Gru 28, 2012 11:02 am

Spotkajmy się w Trzech Miotłach... Jestem tam codziennie. Niestety, nie dostarczę mugoli, sam ich potrzebuje... Ale obiecuje że sam dam ci kiedyś wolna rękę w moich... kazamatach. Przygotuj się, będę potrzebował twojej pomocy.

Wujek
Powrót do góry Go down
Benjamin Baxter
Klasa V
Benjamin Baxter

Liczba postów : 146

PisanieTemat: Re: Avérille de La Fontaine   Avérille de La Fontaine - Page 2 EmptyPon Gru 31, 2012 1:03 pm

Av ja Cię kocham!
Do Ciebie szlocham!

Powrót do góry Go down
Benjamin Baxter
Klasa V
Benjamin Baxter

PisanieTemat: Re: Avérille de La Fontaine   Avérille de La Fontaine - Page 2 EmptyPon Gru 31, 2012 2:22 pm

Przez te kilka miesięcy czułem się wewnętrznie kobietą i miałem niezłą hormonalną burzę... A potem spojrzałem na twój list wiszący nad moim łóżkiem i uświadomiłem sobie jak bardzo Cię kocham!

Powrót do góry Go down
Benjamin Baxter
Klasa V
Benjamin Baxter

PisanieTemat: Re: Avérille de La Fontaine   Avérille de La Fontaine - Page 2 EmptyWto Sty 01, 2013 5:16 pm

Najdroższa moja, jestem stuprocentowym mężczyzną. Jak tylko się spotkamy, to Ci to udowodnię.
A tak btw... jakieś spotkanko, czy coś może...? Zapraszam Cię na randkę!
JESZCZE mnie nie kochasz rybko, to się zmieni, obiecuję.

Powrót do góry Go down
Benjamin Baxter
Klasa V
Benjamin Baxter

PisanieTemat: Re: Avérille de La Fontaine   Avérille de La Fontaine - Page 2 EmptyWto Sty 01, 2013 6:03 pm

Niech więc będzie, powiedzmy, że jest to wypad nad jezioro. Będę czekał o zmierzchu na Ciebie, moja piękna Ślizgoneczko.
Mówiłem ci już, jakie piękne masz oczy? Kocham Twoje oczy... I Twoje usta też kocham... teego...
Wypsikałem specjalnie połowę perfumy na ten list, żebyś mogła sobie przypomnieć mój zapach kwiatuszku złoty!
Ja nie chcę koleżanek z Gryffindoru, o piękna. Ja chcę tylko Ciebie!

Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Avérille de La Fontaine   Avérille de La Fontaine - Page 2 Empty

Powrót do góry Go down

Avérille de La Fontaine
Powrót do góry 
Strona 2 z 2Idź do strony : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Your highness Avérille

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Riddiculus :: Departament Międzynarodowej Współpracy Czarodziejów :: Rejestr Postaci :: Sowiarnia-
Skocz do: